Realiserte drømmen - driver sykkelutleie i Torrevieja og Alicante

I mai overraska kona meg med en tur til Torrevieja. Der blei det mye grom sykling. Og et hyggelig møte med sykkelutleierne Anne og Kjell Storerud. 

Anne og Kjell Storerud foran villaen sin i Torrevieja. Her leier de ut sykler og rom.

Anne og Kjell Storerud foran villaen sin i Torrevieja. Her leier de ut sykler og rom.

Forretningsideen til ekteparet Storerud er enkel: Leie ut kvalitetssykler (primært racersykler) levert på døra til turister på tur i Alicante-området. I tillegg leier de ut rom i den flotte villaen sin. 

Jeg benytta sjansen til å gjøre et lite intervju med dem mens vi var der.

- Hvem er dere og hvilke motiver hadde dere for å starte opp den nye virksomheten?
 
- Vi har drevet Kjell Sykkel og Sport i Brumunddal siden 1983. Vi har alltid jobbet mye og hatt liten tid til andre ting, for eksempel å reise, og følte at det var på tide å jobbe med noe annet før det var for sent. Og det var lite aktuelt å begynne i en vanlig jobb. Vi ville være våre egne sjefer.
 
- Hvordan har det gått i oppstarten?

- Vi startet i februar 2014 og hadde veldig bra med kunder hele vårsesongen, overraskende bra også den første høsten. Årets vårsesong har vært enda bedre, på grensen av hva vi klarer å håndtere uten ansatte. Høysesongen er mars til mai hvor folk kommer for å trene. I juni, juli og august er det folk som er på ferie, og som ønsker å gjøre noe annet enn å bade, som leier sykler . Vi har hatt stengt i deler av juli og august de to første årene, men fra 2016 holder vi åpent også om sommeren.  Vi har også hatt mer utleie enn ventet på høsten. Mange ser ut til å ville avslutte sesongen med en sykkeltur i varmere omgivelser.
 
- Hvordan trives dere?
 
- Vi trives veldig bra. Litt lite sosialt i perioder, men vi har ofte folk boende hos oss, slik at i andre perioder har vi veldig mye omgang med folk. Målet er å få reist litt rundt i Spania etterhvert. Ellers har vi i perioder god tid til å sykle, og har utvidet omkretsen vår. Vi kjører gjerne bil i en time for å finne nye sykkelområder.

Vi spiste frokost sammen med Anne og Kjell. Grei utsikt.

Vi spiste frokost sammen med Anne og Kjell. Grei utsikt.

- Hvem er det som leier?
 
- Vi har mest norske kunder, og ellers mange svensker og engelskmenn. Men vi har kunder fra de fleste land i Nord-Europa.

- Hva slags sykler har dere?
 
- Vi har hovedsakelig Cannondale landeveissykler i carbon og med Ultegra-utstyr. Det er veldig gode sykler med utstyr som fungerer veldig bra.  Mange av kundene våre har dårligere sykler hjemme. Vi har også noen terreng- og hybridsykler.

***
Vi benytta oss av gjestfriheten og gode sykler, og fikk noen flotte dager på sykkelsetet i området rundt Torrevieja. Anne og Kjell blei like godt med oss på en åttemilstur den første dagen, og deretter følte vi oss komfortable med å finne fram på egen hånd. Vi fikk låne kart med inntegna ruter av vertskapet. 

En dag blei det noen minutters ventetid da noen hundre sauer skulle motsatt vei. Men stort sett foregikk syklinga på fredelige, beskjedent trafikkerte veier - altså perfekt for sykling.

En dag blei det noen minutters ventetid da noen hundre sauer skulle motsatt vei. Men stort sett foregikk syklinga på fredelige, beskjedent trafikkerte veier - altså perfekt for sykling.

Kort oppsummert: Fine folk, fint område og fine turer. Et opphold og/eller sykkelutleie hos Anne og Kjell kan jeg varmt anbefale. Du treffer dem på nettsida deres, Alicante Bike Hire.

Og til slutt, en stor takk til kona mi, som tok meg med!


Lurer du på hvordan du planlegger og gjennomfører din egen langtur på sykkel? Sjekk ut mine praktiske råd og tips.