Norges fineste sykkelturer

Det er mye inspirasjon å finne i Sissel Jenseths bok Norges beste sykkelturer.

 På sykkeltur i sofakroken. Mange gode turtips å finne i boka Norges beste sykkelturer. 

På sykkeltur i sofakroken. Mange gode turtips å finne i boka Norges beste sykkelturer. 

Jenseth har gitt ut mange sykkelbøker de siste to-tre tiåra. I si nyeste bok har hun samla
45 turer fra hele landet. 

Her er både korte og lange turer, både familievennlige og tøffe. Hver tur inneholder informasjon om hva du kan forvente å se av severdigheter, i tillegg til opplysninger om underlag og hvor mye opp og ned det er, altså hva slags vanskelighetsgrad turene har. 

Jeg er i ferd med å lese meg opp på hvor jeg bør legge ruta når jeg neste sommer skal sykle Norge rundt. Boka ga meg helt klart noen nye ideer. En nyttig detalj for de som planlegger lengre turer, er tipsene om tilstøtende ruter.

Tekstene er proppfulle av praktiske opplysninger skrevet i en nøktern stil. Bildene er fine og gir et godt visuelt inntrykk av hva du kan forvente om du velger å legge i vei på en av de beskrevne turene. Layouten er tiltalende og kartene gir raskt et godt inntrykk av rutene.  

Mange vil nok finne inspirasjon og få nye turideer av denne boka.

Det er litt overraskende at det ikke er funnet rom for noen turer fra Finnmark. Det er blant områdene jeg ser mest fram til å utforske på neste års sykkeltur. 

Flere av turene jeg har vært på, er helt eller delvis beskrevet i boka, blant annet:

NB! Jeg har bidratt med noen bilder i boka, og har dermed fått noen gratis eksemplarer, men har ikke blitt bedt om å omtale den. Denne teksten er skrevet på eget initiativ.

Les også: Norges 25 beste sykkelturer