Om bloggen og meg

Så du liker lange sykkelturer du også? Og nå er du kanskje på utkikk etter tips eller inspirasjon eller kanskje begge deler? Da er jeg sikker på at du vil finne mye av interesse her på sirasverden.no.

Jeg, det er Lars Erik Sira (f. 1975), drømmer konstant om å være ute på tur, klarer av og til å komme meg av gårde, men våkner stort sett hjemme i min egen seng på Melhus, for så å dra på jobben hos Statens vegvesen i Trondheim.

portrett-lars-erik-sira.JPG

Finn tips og råd om lange sykkelturer

Min store lidenskap er lange, langsomme sykkelturer. sirasverden.no er mitt lille hjørne på nettet om livet som syklende langs landeveien, i skogen, på fjellet, ved havet - på kontinuerlig søken etter gode opplevelser. Det begynte med en tur Island rundt, og de siste 15 åra har jeg vært på sykkeltur i nærmere 200 døgn og tilbakelagt mer enn 10.000 kilometer, de fleste i Norge.

Jeg skriver om praktiske tips og råd til den lange sykkelturen, turene mine, refleksjoner rundt det å reise (med sykkel), intervjuer med folk som sykler lange turer, inspirerende litteratur og film, litt om utstyr og en liten dose sykkelfilosofi. Et og annet innlegg om andre typer utendørsaktiviteter er det også her.

Jeg har frilansa for medlemsbladet til Syklistenes Landsforening, Syklistene, i mange år. Jeg har også skrevet reportasjer for andre ut-på-tur-publikasjoner. Ta gjerne kontakt hvis du har forslag til temaer jeg bør skrive om. Eller kanskje har du en spennende sykkelhistorie andre kan være interessert i?  

Mine bøker

Jeg har gitt ut tre bøker om lange sykkelturer:

Kontakt meg eller følg meg

Er du annonsør og har en forespørsel om samarbeid, ta gjerne kontakt. Det samme gjelder om du ønsker å bruke/kjøpe noen av bildene mine.

Mine sykkelturer

Jeg har vært på en rekke korte turer fra 2-7 dager. Noen av dem finner du i kartet nedenfor med linker videre til turbeskrivelser. Jeg har også vært på to månedslange turer tidligere, og en 76 dager lang tur sommeren 2016.