Langt langsomt - På sykkeltur langs Kystriksveien

I 2013 ga jeg ut bok om min reise langs Kystriksveien.

cover sira front.jpg

Her er teksten fra bokas bakside:

Lars Erik Sira kaller seg opplevelsessyklist. I reiseskildringa Langt langsomt tar han oss med på en 1100 kilometer lang tur i tekst og bilder langs Kystriksveien fra Bodø til Steinkjer, av mange kalt en av verdens vakreste turistveier. Med sovepose og telt på en tungt lasta sykkel kommer han tett på naturen og dyrelivet. Underveis møter han også mange flotte mennesker som gir oss et innblikk i hverdagslivet i landsdelen. Kombinert med anekdoter, treffende karakteristikker, korte historiske riss og innsikt i lokal litteratur er boka en salig blanding av smått og stort, oppturer og nedturer, og nye opplevelser rundt hver sving. Og boka er like relevant for bilturister som for dem som velger sykkelen.

Med lavmælt entusiasme og sjølironi skildrer han gleden ved å være på tur og gleden ved å være utendørs, totalt sett en svært lesverdig skildring av en reise i eget land. Bli med du også!


Les boka gratis

Oppdatering april 2017: Nå kan du lese Langt langsomt gratis som ebok. Last ned digitale filer her. (pdf til pc/mac, mobi til Kindle og epub til telefon/nettbrett).

Oppdatering januar 2018: Jeg har publisert Langt langsomt her på sirasverden.no. Les kapittel for kapittel her. Se sykkelguide til Kystriksveien.


Kjøpe boka i trykt utgave

Boka er utsolgt fra utgiver, men er å få tak i bokhandel her og der, spesielt på Helgeland. Den er også tilgjengelig hos Ark.

Se detaljert innholdsfortegnelse.

Artikler om Kystriksveien

Underveis på turen i 2011 la jeg ut noen bilder og tanker i disse blogginnleggene:

I etterkant av turen oppsummerte jeg turen i 10 opplevelser langs Kystriksveien.

I 2016 sykla jeg Kystriksveien på nytt, og skrev Herlig gjensyn med Kystriksveien.