Skal sykle Norge rundt - ønsker tips fra deg om hvor jeg bør dra

Sommeren 2016 planlegger jeg å bruke tre måneder på å sykle Norge på tvers og på langs. På denne turen håper jeg å få oppleve mye av det beste turist-Norge har å by på. Jeg har også ambisjoner om at turen skal munne ut i ei ny bok.

Preikestolen er et av stedene jeg vil innom på ferden. Foto: Andreas Gruhle/ visitnorway.com

Preikestolen er et av stedene jeg vil innom på ferden. Foto: Andreas Gruhle/visitnorway.com

Jeg er på jakt etter gåsehudopplevelser, opplevelser som setter seg godt fast i hukommelsen og som skaper følelsen av å være på rett sted til rett tid. Noen steder, aktiviteter og attraksjoner er allerede på blokka, men jeg har ikke fastlagt ei rute ennå. Nå håper jeg du vil hjelpe meg med gode tips til hva jeg bør oppleve. Blant dem som bidrar med tips, vil jeg trekke ut to personer som får et eksemplar av boka når den er ferdig.

Hva jeg ønsker tips om:

  • alle typer fascinerende steder, både i naturen og i byer/tettsteder (f.eks. fjell, fosser, strender, severdigheter, attraksjoner)

  • originale serveringssteder og overnattingssteder

  • småskalaprodusenter av mat og drikke, gårdsbutikker og gode gammeldagse landhandler (om slike fortsatt fins)

  • bra folk som gir turister minneverdige opplevelser

  • solide arrangører som tilbyr aktiviteter som klatring, dykking, surfing, brevandring, kajakk etc.

  • strekninger som egner seg spesielt godt for sykling

  • det uventede: er interessert i alt som er morsomt, rørende, rart eller obskurt - med andre ord ting jeg kan ha glede av å oppleve, men som jeg ikke har fantasi til å finne fram til sjøl

Har du opplevd noe spesielt interessant på dine reiser i Norge eller kjenner til steder og folk som beskrevet ovenfor, vil jeg gjerne at du deler, enten i kommentarfeltet nedenfor eller at du kontakter meg direkte. Eller kanskje er du en person jeg gjerne vil møte, ta i så fall gjerne kontakt.

Vil du følge med meg videre i planlegginga, underveis på turen og i bokprosessen i etterkant, kan du abonnere på nyhetsbrevet mitt (skriv inn e-postadressa di nederst på sida) eller følge meg på Facebook og Twitter. Blant de som følger meg, vil jeg trekke ut noen personer som får et eksemplar av boka når den er ferdig.