På sykkeltur med overnatting (nesten) uten utstyr

Når du kun skal være ute én natt, er det ikke mye utstyr du trenger å ha med. Lite utstyr senker terskelen for å komme seg ut. Det er også morsommere å sykle når sykkelen ikke er så tung.

Hva jeg tok med av utstyr til en kort sykkeltur med overnatting:

 • Sovepose

 • Liggeunderlag

 • Yttertrekk sovepose

 • Regn- og vindjakke

 • Regnbukse

 • Ekstra genser (til bruk om kvelden)

 • Buff

 • Ekstra sokker

 • Tannkrem og tannbørste

 • Myggspray

 • Mat

 • Lommebok og mobil

Værmeldingene før denne turen var litt utrygge. Derfor hadde jeg med yttertrekk til soveposen, regnjakke og regnbukse, som jeg strengt tatt hadde kunne lagt igjen hjemme. Litt kamerautstyr var også med.

Utstyr jeg bevisst lot være igjen hjemme, og som jeg gjerne har med på lengre turer:

 • Telt

 • Stormkjøkken og utstyr til matlaging/spising

 • Skifteklær

Les også: Hva jeg tar med av utstyr på en lengre sykkeltur

Noen glimt fra turen

Sjølve turen var en liten rundtur på Fosen, nærmere bestemt i Leksvik og Rissa. Jeg starta og avslutta i Vanvikan, som har hurtigbåtforbindelse til Trondheim. Fra Vanvikan sykla jeg på småveier (om omveier) til Rissa. Fra Rissa gikk ferden videre mot Stadsbygd, der jeg overnatta under åpen himmel på plena ved Museet Kystens Arv. Derfra sykla jeg neste morgen videre langs Trondheimsfjorden til Vanvikan. Jeg hadde ikke med noe avstandsmåler, men jeg vil anslå turen til mellom 40 og 45 kilometer.

Fredelige småveier på Fosen.

Fredelige småveier på Fosen.

Rein kloster, et flott sted verdt å besøke.

Bakken over Skaret er ganske drøy.

Fint lys fra Agdenes over Trondheimsfjorden.

Kveldsstund ved Trondheimsfjorden.

Fant meg en fin overnattingsplass på plena på Museet Kystens arv. Jeg hadde spurt på forhånd om det var greit at jeg sov der.