Hvordan ta sykkelbilder av deg sjøl?

Jeg har mange ganger fått spørsmål om hvordan jeg fotograferer meg sjøl på sykkelen når jeg er aleine på tur. Slik gjør jeg det.

På sykkel langs Kystriksveien
På sykkel langs Kystriksveien

Først, noe spesialutstyr er det behov for.

  • Kamera med utgang for fjernkontroll
  • Stativ
  • Trådløs fjernkontroll som fungerer som utløser

Kort om fjernkontrollen

Trådløse fjernkontroller finnes i en rekke varianter og prisklasser med forskjellige funksjoner. Dette kan jeg ikke mye om, men for å finne en som passer ditt kamera, kan du søke på “trådløs fjernkontroll <din kameramodell>” på google. Jeg har en av merke Hama, som kostet rundt 600 kroner, og med en rekkevidde på 30 meter.

Kamera med fjernkontroll
Kamera med fjernkontroll

Den trådløse fjernkontrollen består av en sender og en mottaker. Mottakeren fester du i kameraet og senderen tar du med deg.

Framgangsmåte

  1. Jeg fester kamerat på stativet, finner riktig utsnitt av veien og omgivelsene og gjør nødvendige kamerainnstillinger.
  2. Jeg fester mottakeren til kameraet, passer på at frekvensen på mottakeren og senderen er stilt likt og at begge er slått på. Jeg tar også et prøvebilde ved å klikke på utløseren på senderen for å sjekke at alt fungerer som det skal.
  3. Senderen tar jeg med meg og går bort til sykkelen.
  4. Jeg trykker på knappen på senderen med jevne mellomrom mens jeg sykler forbi kameraet, og håper at minst et av bildene blir bra. Senderen skjuler jeg i hånda slik at den ikke blir med på bildene.

Les også: