Hvordan overnatte gratis på reise eller få verden hjem på besøk

Noe av det mest spennende med å reise, er å treffe lokale i områdene du er i, og gjerne bli invitert hjem til folk. Møter med lokalbefolkningen åpner muligheter for opplevelser du ellers aldri ville fått. Mange av mine beste reiseminner er knyttet til nettopp slike møter.

Nettsida til warmshowers.org.

Nettsida til warmshowers.org.

Flere tjenester på nett har gjort slike treff enklere enn før, hvor couchsurfing vel er den mest kjente og brukte. Hvis reisebudsjettet ditt i tillegg ikke åpner for all verden med utgifter til overnatting, er disse tjenestene en god kilde til å finne et gratis sted å bo.

Folk på lange sykkelturer har også et eget tilsvarende forum, nemlig Warm Showers. Her kan du søke i kart etter aktuelle vertskap. I skrivende stund har rundt 90 personer i Norge registrert seg. I mellom-Europa er tettheten betydelig større. Du må registrere deg som bruker for å kunne søke etter vertskap. De har også en mobilapp som gjør jobben enklere når du er ute på veien.

Jeg har nå registrert en profil på Warm Showers (krever at du er innlogget for å se). Er du en syklende fant på vei gjennom Trøndelag, kom gjerne innom!