Inspirasjon til drømmeturen

Jeg blei sittende å bla i bøker fra bokhylla en kveld. Ei bok jeg stadig vender tilbake til for å drømme meg bort, er Rob Penns A place to cycle.

Rob Penn - A place to cycleJeg skrev en kort omtale av den i På sykkel for noen år sida, og går fortsatt god for teksten:

«Travelling by bike is the best way to catch the music of the earth». Slik begynner Rob Penn boka A place to cycle der han presenterer 25 sykkelturer fra alle hjørner av kloden. Turene varierer fra lett sykling i Frankrike med fokus på vinens og matens gleder, til anstrengende tur i høyden fra Lhasa i Tibet til Kathmandu i Nepal. Alle turene er beregnet til å ta fra 7-14 dager og omtalene av turene inneholder forslag til dagsetapper. Forfatteren har også gradert turene i lett, moderat og anstrengende.

For dem som liker å organisere og gjøre alt selv, er nok turforslagene i vel stor grad lagt opp til å følge turoperatørers opplegg. På den annen side kan boka gjerne brukes som inspirasjon eller et dytt i ryggen til å realisere drømmen om Den store sykkelturen. Du skal ha syklet mye hvis ingen av turene frister. Bildene er tiltalende, med overvekt av naturbilder.

Boka er på engelsk, og fås kjøpt hos velassorterte bokhandlere eller på nett, f.eks. bokklubben.no.