SIRASVERDEN.NO

View Original

Test: Thule Shield styreveske

Thule Shield styreveske. Foto: Øyvind Wold.

Testet av Øyvind Wold

Veil. pris: Kr 549,-
Vekt: 590 gram + festebrakett 180 gram
Dimensjon: Bredde 25 cm, dybde 16 cm, høyde ca. 25 cm
Volum: 10 liter (oppgitt av produsent)
Brukt: Tursykling på asfalt og grusvei av svært varierende kvalitet
Informasjon: thule.com

Beskrivelse

Vanntett styreveske med lukkemekanisme med rullelokk/klips. Innerlomme med glidelås. To sidelommer. Gjennomsiktig lokklomme for plass til mobiltelefon. Innerlomme med glidelås. Refleks i front. Maks lastevekt er tre kilo. Bærerem medfølger, slik at veska kan brukes som skulderbag.

Som mangeårig fornøyd bruker av tyske Ortlieb-vesker, var det bare en tilfeldighet at jeg havnet borti et annet merke. Jeg fant ikke en styrebrakett og måtte i full fart skaffe et nytt oppsett – som ble Thule Shield.

Foto: Øyvind Wold.

Montering

Monteringspakken for braketten kommer med nesten 15 deler, blant annet foringer for tynne styrer. Å skru dette sammen går greit, forutsatt at du har stjernetrekker i riktig dimensjon for de fire skruene som holder det hele sammen. En smart støtteskrue på undersiden av braketten bestemmer hvilken vinkel veska skal ha i forhold til styret.

Opplevelse i bruk

Veska sitter godt på braketten, som i sin tur sitter tight og godt på styret. Å ta den av og på er fort gjort ved å trykke på en stor knapp på braketten. Veska har et lite bærehåndtak på toppen. Lokket er rimelig kjapt å lukke med klips – forutsatt at veska ikke er for full.

Vinduet i lokket er kun 10 x 18 cm, og er åpenbart tiltenkt en smarttelefon mer enn en flik av et kartblad. Telefonen blir liggende helt vanntett, som er bra, men uten mulighet for å bruke touchfunksjonen.

Lommene på sidene er trange og uten stretch, men gir plass til for eksempel et par energibarer på den ene siden og så vidt et sammenbrettet turkart på den andre.

Lar man være å feste lokket, blir veska hele 40 cm høy og kan i teorien romme mye, for eksempel et stormkjøkken og en gassboks. Men uten lukking kan man jo risikere at ting spretter ut om man treffer en dump eller kant i fart.

Med lokket sammenrullet og klipset får man likevel plass til en del ting man gjerne vil ha rask tilgang til, som en matpakke, kart, solbriller, en lett regnjakke og et mindre speilreflekskamera.

Foto: Øyvind Wold.

Dette er en bra veske. Den eneste funksjonen jeg skulle ønske, er litt større reguleringsmulighet på stroppen til lukkemekanismen. Om man har lite i veska, blir ikke lokk-lukkingen spesielt tight.

Detaljer jeg liker ved Shield-veska er bærehåndtaket, refleks, feste for liten frontlykt og at den er kjapp både å sette på og ta av sykkelen. Materialet kjennes svært solid, om mulig enda mer enn hos Ortlieb. Det virker som et produkt som er laget for å tåle langvarig bruk. Det gir en stor stjerne i min bok.

Oppsummering/anbefaling

Lukkesystemet på Thule Shield vil kanskje ikke tiltale alle, men uansett er dette en solid styreveske med diverse fine detaljer og funksjoner. Mye veske for pengene.


Øyvind Wold leverer sykkel- og friluftssstoff og utstyrstester til flere norske magasiner, særlig om terrengsykkelopplevelser og sykkelturer litt utenom allfarvei i Norge.

Han er medforfatter av boka Langtur på sykkel i Norge – en guide til planlegging og gjennomføring, sammen med Lars Erik Sira. Øyvind har også skrevet åtte bøker om tursykling, den siste er «35 sykkelturer i verdens beste skiterreng; Hafjell – Øyerfjellet – Nordseter – Sjusjøen» (2019).