SIRASVERDEN.NO

View Original

Test: Norrøna Falketind flex1 bukse

Testet av Øyvind Wold

Pris: Kr 1699,-
Vekt: 374 gram
Brukstid: 75+ dager
Info: www.norrona.com
Min bruk: vandring, sykling, hverdagsbruk

Beskrivelse

Softshellbukse i flex1-materiale, formsydde knær. To hoftelommer, en lomme bak, to lårlommer, hvorav den ene med loddrett innstikk, alle lommer har glidelås. Borrelåsstramming i livet, beltehemper, knappestrammingsmuligheter nederst på buksa. Integrert gamasjekrok. Vaskes på førti grader.

Opplevelse i bruk

Jeg har slitt med å skjønne poenget med softshell-plagg da jeg generelt har opplevd dem som for varme, tunge og tykke til å kunne brukes på tur med et visst intensitetsnivå. Flex1-materialet i denne Falketind-buksa er derimot noe annet. Stoffet er så tynt og puster så bra at det fungerer godt i aktivitet. Passformen er super, den strammer ikke, men det er heller ingenting som flagrer rundt. Den er delvis, men ikke helt, vindtett, men puster såpass godt at skal en del til før en føler seg klam i dette stoffet.

Borrelåsstrammingen i livet gjør at jeg ikke trenger belte, et pluss. To innstrammingsmuligheter ved ankelen er fint når jeg sykler for å holde bukseleggen unna kjedet.

Venstre lårlomme er akkurat så stor at man kan få nedi et brettet standard turkart, kjekt på fottur i ukjent terreng. Denne lomma har også en mindre innerlomme som kan være et sted å legge for eksempel et nøkkelknippe for at det ikke skal skramle rundt.

Det som virkelig er gull er likevel stretchen som gjør buksa veldig behagelig i bruk. Den gir friere bevegelser, noe som merkes godt for eksempel når man går i bratt terreng eller sykler. Har man vendt seg til stretch, kjennes vanlige turbukser nærmest som stramme tvangstrøyer i forhold. Buksa har et stilig og diskret design som gjør den aktuell også til hverdagsbruk.

Det er ikke et skallplagg, den blir fort våt i regn, men om det bare er en liten skur så har stoffet fordelen at det tørker fort på kroppen.

Oppsummering/anbefaling

Falketind flex1 er lett å anbefale, en svært komfortabel bukse med fine tekniske detaljer og en stoffkvalitet som gjør den egnet til en rekke friluftsaktiviteter, primært vår, sommer og høst.


Øyvind Wold har syklet på tur i flere tiår og gitt ut flere bøker om tursykling, deriblant Langtur på sykkel i Norge - En guide til planlegging og gjennomføring <annonselenke>.