SIRASVERDEN.NO

View Original

Ute og sykler er ferdig!

Utropstegn i overskrifta, det strider mot alt jeg har lært om skriving. Men dette er verken en vanlig dag eller et vanlig innlegg på bloggen. Nå har ett års arbeid materialisert seg i form av to paller med bøker.

Du kan kjøpe Ute og sykler - Norge rundt på 76 dager her.

Å sykle og skrive har mye til felles

Mens jeg har jobba med boka, har det slått meg at å sykle en lang tur og skrive ei bok har forbausende mye til felles. En 5360 kilometer lang tur brutt ned i sin minste bestanddel er et enkelt tråkk. Et gitt antall tråkk blir til en kilometer, som igjen blir til mil, som igjen blir en dag på sykkelsetet. Til slutt var jeg i Kirkenes etter en lang sommer og turen var over. Å skrive ei bok er også å skrive et og et ord. Ord blir til setninger, setninger til avsnitt, avsnitt til kapitler. Til slutt har du ei bok.

Sjølsagt er turen og bokprosessen mer kompleks enn dette. Men begge deler handler om repetisjon og arbeid. Det er fristende å skrive hardt arbeid, men både turen og bokskrivinga var alt for givende og lystbetont til å rettferdiggjøre en sånn beskrivelse. Vel, innimellom var både syklinga og skrivinga et ork. Men aldri så ille at det var noe alternativ å gi opp.

Læringa må være noe slikt: Repeterer du noe nok ganger, så kommer du i mål.

Boka er ferdig. Så hva nå?

For meg begynner neste fase, som er å gjøre boka kjent. Nå skal den finne sine lesere, som forhåpentligvis skal få gode leseopplevelser. Jeg håper å kunne underholde med historier om oppturer og nedturer, om møter med mennesker og natur, og om opplevelser i hele spekteret fra djupt mismot til hemningsløs turglede.

Jeg håper også at boka skal være en inspirerende fortelling for deg som drømmer om din egen langtur, enten det er en lang sykkeltur, en annen type tur eller noe helt annet. Hvordan den blir tatt imot, er noe av det mest spennende med å gi ut bok.

Jeg er stolt av den og fornøyd med hvordan den har blitt. Nå er jeg spent på om leserne vil mene det samme.

Jeg gir ut boka på eget forlag

Mange har spurt meg om hvordan jeg skal gi ut boka. Svaret er at jeg gir den ut på mitt eget forlag med alt det innebærer. Det var en viktig og litt skummel beslutning for meg, men kanskje ikke særlig viktig for de fleste leserne. Hvorfor jeg valgte å gjøre det sånn, har jeg besvart i et innlegg på boldbooks.no.

Til slutt: I prosessen med boka har jeg fått hjelp av mange. En spesiell takk til Øyvind Wold, Jan Roger Stensland, Johan Edvard Tellum, Nina Kjeøy og Lise Blomseth!


Jeg vil være svært takknemlig om du kjøper boka!

Det vil også være til veldig stor hjelp for meg om du vil dele denne linken med dine venner på Facebook. Tusen takk!

Lurer du på om boka er noe for deg? Her kan du lese første kapittel.

See this content in the original post