Sykkeltur i Provence

Noen kompiser og jeg var på en ukelang sykkeltur sør i Frankrike i mai 2012, for det meste i Provence. En liten filmsnutt har det også blitt.

Vi hadde med oss lavvo og bodde på campingplasser. Super tur med sykling stort sett på lite trafikkerte småveier. En tur opp til Mont Ventoux, et av de legendariske Tour de France-fjella, fikk vi også med oss.

Noen av oss leide hybridsykler, se http://www.luberon-biking.fr. De har alle slags sykler, og de vi lånte var meget gode. 100 euro for ei uke, og de hentet og leverte syklene på flyplassen i Marseille, der vi begynte og avslutta turen vår.

Vi organiserte turen vår på egen hånd, og var godt fornøyd med det. Flere turoperatører tilbyr ferdig pakkede turer i Provence og ellers rundt om i Frankrike. 

Til fots over Kregneskjølen

Et forsøk på å lage en liten filmsnutt med smarttelefon om en vinterdagstur uten ski fra Kvål til Melhus gjennom skogområdet Kregneskjølen (Kregnesmarka, Mosmarka, Sjetnemarka). Det blei en nydelig dag i et nydelig område.

Det er sparsomt med info om området på nett, men Adresseavisen var der vinteren 2012 og lagde en liten reportasje. Det flotte turkartet "Turkart Vassfjellet" gitt ut av idrettslaget Trønder-Lyn gir også god oversikt over området, og er å få kjøpt i butikker på Melhus (jeg finner det ikke tilgjengelig på nett).

--- - ---

En leser har gjort meg oppmerksom på at det finnes digitale turkart over området på Melhus kommune sine nettsider.