SIRASVERDEN.NO

View Original

Fins det noe positivt med regnvær på tur?

En innrømmelse er på sin plass før jeg i det hele begynner denne teksten: Når jeg er på tur, liker jeg sol og oppholdsvær langt bedre enn regn.

Mange har spurt meg om jeg ikke er bekymra for regnvær når jeg skal tilbringe nesten tre måneder utendørs denne sommeren. Tja, jeg veit jo av tidligere turers erfaring at været påvirker turopplevelsene ganske mye. Men det er ikke all verdens mye å få gjort med været når turen først er i gang. Ikke ellers heller når jeg tenker meg om. 

Og så er det ikke sånn at enten er været strålende eller så er det pyton. De fleste dagene ligger et sted midt i mellom. Overskya og 16 grader er kanskje ikke den beste sommerdagen, men ganske behagelig på sykkeltur. Været virker også bedre når du er ute på tur enn når du sitter inne og venter på finværet, er min erfaring.

Uansett, på en lengre tur må du regne med all slags type vær. Inspirert av alle spørsmålene om været, begynte jeg å tenke på om det kanskje er noe som er bedre med regn enn med sol. Det var faktisk en del ting.  

Jeg har laga ei liste etter innfallsmetoden, garantert ikke uttømmende, for hva jeg mener er bedre når det regner enn når sola skinner:

  • Sjokolade smaker bedre.
  • Varm drikke smaker bedre.
  • Det blir ikke for varmt i teltet.
  • Slipper å bruke solkrem.
  • Svetter mindre, og trenger følgelig ikke å drikke så mye.
  • En uovertruffen følelse å komme inn i et tørt telt og en varm sovepose hvis du er våt og kald.
  • Kan få se regnbuen.
  • Lufta blir bedre å puste i. 
  • Fine opplevelser blir enda bedre når du har opplevd noe du ikke liker så godt, slitt litt eller rett og slett hata, som vi sa i Forsvaret.

I tillegg er det noen positive sider hvis vi kikker på det litt større bildet, som for eksempel god tilgang på drikkevann fra bekker og elver og at det er grønt og fint rundt oss når vi reiser.

Konklusjonen må følgelig bli at vann er det beste i verden. Jeg tar imot med takk! Vel, i små doser om gangen.

Er det flere punkter som burde stått på lista?

Oppdatering januar 2018: Og hvordan blei turen værmessig? Jo da, stort sett veldig bra. Men det blei en og annen dag med skikkelig møkkavær. Les om en av disse dagene her.

Les også: