Festlig om sykkelkultur

Eben Weiss er mannen bak bloggen Bike Snob NYC, ofte omtalt som verdens mest populære sykkelblogg.

Forside BikeSnob.

Forside BikeSnob.

I november 2010 ga han ut boka Systematically & mercilessly realigning the world of cycling, der han sylskarpt dissekerer og analyserer den amerikanske sykkelkulturen på en høyst ikke-vitenskapelig, men likevel sosiologisk måte. Han gjør systematisk rede for ulike typer syklister, han skriver om frykten og gleden ved å sykle i byen, og i god amerikansk ånd er det sjølsagt flere how-to-do-it-guider.

Boka er humoristisk skrevet og full av sjølironiske og originale betraktninger.Weiss beskriver New York som en by med dårlig tilrettelegging for sykling og med endeløse konflikter mellom syklister og bilister. Slike forhold er mange norske syklister også godt kjent med, og gjør den tilsynelatende lange avstanden mellom verdensmetropolen og norske byer kortere. En relevant og lesverdig bok for norske sykkelentusiaster.

Boka er tilgjengelig hos norske nettbokhandlere for en hundrelapp.